فلیکر

از دانشنامه آزاد علم اطلاعات و دانش شناسی
پرش به: ناوبری، جستجو

فلیکر

دکتر محمد باقر نگهبان

فلیکر عبارت است از سایت اشتراک‌گذاری ویدیو و تصویر، مجموعه سرویس‌های شبکه‌ای و جوامع آنلاین که توسط لودیکرپ در سال 2004 به وجود آمده و توسط یاهو در سال 2005 مورد استفاده قرار گرفت. علاوه بر این که فلیکر سایتی معروف برای کاربران است که در آن می‌توانند تصاویر شخصی خود را به اشتراک گذارند، این سایت به طور گسترده‌ای مورد استفاده وبلاگ‌نویسانی است که تصاویری را که در رسانه جمعی و در بلاگ قرار داده‌اند به اشتراک می‌گذارند.

در ژوئن سال 2011 یاهو گزارش کرد که فلیکر مجموعاً 51 ميلیون عضو ثبت شده و 80 میلیون  بازدید کننده ویژه دارد. در آگوست سال 2011 سایت گزارش داد که فلیکر بیش از 6 میلیارد تصویر را به اشتراک گذاشته است که این رقم سیری صعودی را طبق گزارشات منابع مختلف طی می‌کند. عکس‌ها و ویدیوها بدون ثبت نام از طریق فلیکر قابل دسترسی هستند اما برای فرستادن محتوی به وب‌سایت بایستی ثبت نام انجام پذیرد. ثبت‌نام کردن به کاربران این امکان را می‌دهد تا صفحات مشخصات شخصی برای خود به وجود آورده و عکس‌ها و ویدیوهایی را که آپلود کرده‌اند در آن قرار دهند و همچنین کاربر می‌تواند کاربرِ فلیکر دیگری را به لیست تماس‌های خود اضافه نماید. برای کاربران غیر ثابت فلیکر در سیستم عامل‌های ویندوز 7، اندروید و آی‌اُ اس کاربرد دارد.

تاریخچه فلیکر در فوریه سال 2004 توسط لودکرپ یک شرکت ونکووری تأسیس شد و توسط استوارت باترفیلد و کاترینا فیک راه‌اندازی شد. این سرویس در اصل از ابزاری که برای بازی پایان ناپذیر لودیکرپ که نوعی بازی اینترنتی چند نفره است طراحی شده بود پدید آمده است. فلیکر به عنوان یک پروژه عملی‌تر به اثبات رسید و بازی پایان ناپذیر لودیکرپ کنار گذاشته شد. نسخه‌های اولیه فلیکر بر روی اتاق‌های چت با چندین کاربر که فلیکر لایو نامیده می‌شد متمرکز شده بود که در آن به صورت آنلاین تبادل تصاویر در زمان واقعی صورت می‌گرفت.

تحولات متوالی بیشتر بر روی آپلود کردن و بایگانی متمرکز شده بود و اتاق چت دیگر در سایت به فراموشی سپرده شد. برخی از ویژگی‌های کلیدی فلیکر که در ابتدا وجود نداشت برچسب، مارک عکس به عنوان علاقه‌مندی‌ها و عکس‌های گروهی می‌باشد که حق ثبتشان در حال بررسی است.

یاهو در مارس سال 2005 از لودکرپ و فلیکر بهره‌برداری کرد که هزینه‌ي آن 35 میلیون دلار گزارش شده است. در طول هفته‌ی 26 ژوئن الی 2 جولای تمامی محتوی از سرورهای کانادا به سرویس‌های ایالات متحده انتقال یافته و تمامی اطلاعات مشمول قانون فدرال گشت. در 16 می سال 2006 فلیکر خدمات خود را همراه با طراحی و تعمیرات اساسی ساختاری از نسخه بتا به گاما به روزرسانی کرد. با توجه به سؤالات متداول سایت، اصطلاح گاما که به ندرت در توسعه نرم‌افزار استفاده می‌شود درصدد اثبات این مسأله است که خدمات ارائه شده همواره توسط کاربران آزمایش می‌شود و همواره در حال پیشرفت است. مفهوم دیگری که اختصاصاً مربوط به عکس و نشان دادن تصاویر می‌باشد، تصحیح کردن گاما است. این سرویس نسخه پایدار منتشر شده محسوب می‌شود. در دسامبر سال 2006 محدودیت آپلود رایگان از 20 مگابایت به 100 مگابایت افزایش یافت و اجازه آپلود نامحدود برای دارندگان حساب‌ها داده شد (2گیگابایت در ماه) در ژانویه سال 2007 فلیکر اعلام کرد که از اعضای مدرسه‌ي قدیمی که به یاهو ملحق شده بودند تقاضا خواهد شد که حساب خود راتا 15 مارس با یاهو شناسایی کنند تا بتوانند از خدمات بهره‌مند شوند. این اقدام توسط برخی کاربران مورد انتقاد قرار گرفت. مانند همه سرويس‌هاي ياهو، مي‌توانيد فلیکر را از صفحه اصلي ياهو و از ميان ستون سمت چپ موجود در سايت ياهو که سرويس‌‌هاي متعددي را ارائه مي‌‌دهد، انتخاب کنيد و يا مستقيماً، با کمک نشانی flickr.com در مرورگر خود، به صفحه اصلي آن وارد شويد. یاهو امکان ذخیره‌سازی نامحدود عکس‌ها را فراهم می‌ساخت اما بایستی عکس‌ها فرمت جِی‌پی‌جی و یا جِی‌پی‌‌ای‌جی را داشتند. کاربران قادر بودند که آلبوم شخصی ایجاد کنند و یا عکس‌های خود را دسته‌بندی کرده و در قسمت‌های مختلف آلبوم مربوطه قرار دهند. کاربران همچنین می‌توانستند عکس‌ها را قابل دسترسی و یا غیر قابل دسترسی کنند و یا آنها را در پوشه‌های شخصی فقط برای استفاده شخصی قرار دهند. فلیکر را مي‌‌توان يکي از ابزارهاي به اشتراک‌‌گذاري، مديريت ‌و ‌جستجوي تصاوير آنلاين، در سراسر جهان دانست. خصوصيات ويژه اين قابليت جالب ياهو، تأثيري بر اين مدعاست. به کمک فلیکر، شما مي‌توانيد عکس‌‌ها و تصاوير دلخواه خود را به صورت رايگان، در معرض ديد ساير افراد قرار دهيد. پس از وارد کردن نشانی فوق، اکنون صفحه‌اي نمايش داده مي‌شود که به شما امکان مي‌‌دهد تا به کمک نشانی پست الکترونيکي خود يا همان ID خودتان، وارد صفحه اصلي سرويس فلیکر ياهو شويد. در صورتي که فقط بخواهيد تصويري را جستجو کنيد، مي‌توانيد بدون sign in کردن و از همين صفحه، تصوير مورد نظر را از قسمت search اين سرويس بيابيد. در بخش انتهايي اين صفحه نيز امکانات فلیکر نمايش داده شده است که به شما اين امکان را مي‌‌دهد تا با کليک بر روي هرکدام، وارد صفحه اصلي آن بخش شويد و مراحل بعدي را پيگيري کنيد. اين امکانات عبارتند از: ۱( Share&stay in touch): به اشتراک گذاشتن تصاوير و ايجاد ارتباط با مخاطبان. ۲( Upload&organize): آپلود تصاوير و سازماندهي آنها. ۳( Make stuff): امکان ايجاد آثار هنري با کمک تصاوير. ۴(Explore): امکان جستجوي تصاوير.

ورود به محيط کاري خود براي وارد شدن به محيط کاري شخصي خود يا همان صفحهhome، مانند ايميل زدن معمولي sing in کنيد. به محض ورود به صفحه اصلي، پيغام خوشامدگويي به نشانی ايميل شما ارسال مي‌شود. صفحهhome، شامل گزينه‌‌هاي متعددي است که هرکدام از آنها به شما کمک خواهد کرد تا محيط کاري انعطاف‌‌پذيري در اختيار داشته باشيد و به راحتي، تصاوير و به اشتراک‌‌گذاري فايل‌هاي خود را مديريت و سازماندهي کنيد. جالب اين که در صورتي که براي پست الکترونيکي شما ايميل جديدي ارسال شود، در صفحه اصلي فلیکر، پيغامي به عنوان «new message» نمايش داده مي‌‌شود. همچنين جهت ورود بهsetting سرويس گزينه «setup your flickr basic» نيز در اين صفحه ارائه شده است.

ورود به setting پس از انتخاب گزينه فوق، وارد صفحه‌اي مي‌‌شويد که داراي پنج بخش اصلي است:

Upload a Photo با انتخاب گزينه Browse، شما مي‌توانيد تصوير مورد نظر خود را که براي پروفايل شخصي خود انتخاب نموده‌ايد، از روي هارد کامپيوتر خود، به اينترنت ارسال و آپلود کنيد. توجه داشته باشيد که اين فايل تصويري، حتماً بايد در حدود 5 مگابایت باشد. همچنين مي‌‌توانيد سطح دسترسي به تصوير و ديگر مشخصات پروفايل خود را نيز مشخص کنيد. سطح دسترسي را مي‌‌توان به صورت کاملاً حفاظت شده يا private و يا قابل ديدن براي دوستان و يا به صورت عمومي و public قرار داد. پس از آپلود کردن عکس خود در قسمتsetup your flickr basic، عکس و ساير مشخصات شما در سمت راست صفحه اصليhome، نمايش داده مي‌شود.

Flickr Url يکي از راه‌‌هايي که شما مي‌‌توانيد به آساني براي اشتراک‌گذاري تصاوير خود با دوستان و آشنايان، از آن استفاده کنيد، استفاده از flickrurl است؛ به اين ترتيب که بعد از عبارت پيش فرض flickr.com.photos، در جاي خالي، يک نام غيرتکراري براي تصوير خود انتخاب نماييد. اين نام، پس از خروج از اين صفحه، ديگر قابل تغيير نخواهد بود. بنابراين، بايستي دقيق و مرتبط با موضوع عکس، نام را انتخاب کنيد. پس از درج نام، مي‌توانيد بر روي گزينه preview يا پيش‌نمايش، کليک کنيد.

Buddy Icon

Buddy Icon تصوير کوچکي است که همواره پس از ورود به صفحه اصلي flickr، کنار پيغام خوشامد‌گويي، نمايش داده مي‌شود. شما مي‌توانيد از آيکون پيش‌فرض flickr که يک مربع کوچک است و يا از تصوير آپلود شده خود، با حداکثر سايز MB۲ و يا از يک آيکون ديگر استفاده کنيد.

Your Profile مشخصات شخصي، تنظيم ساعت محلي و توضيحي مختصر درباره‌ي خود را در فرمي که در اين بخش نمايش داده مي‌‌شود، درج کرده، پروفايل شخصي خود را ايجاد کنيد.

The End در اين بخش که بخش پاياني setting مي‌باشد، شما مي‌‌توانيد تصاوير ديگري نيز آپلود نماييد و به پروفايل خود اضافه کنيد و پس از خروج از اين صفحه، دوباره به صفحه اصلي خود، يعني home باز گرديد.

Share وجود ميليون‌ها کاربر و صدها ميليون تصوير، flickr را به يک انجمن حرفه‌اي عکاسي مبدل ساخته است؛ انجمني که افراد در آن، به صورت گروهي مي‌‌توانند درباره‌ي علاقه‌‌مندي‌‌هاي مشترک خود به جستجو بپردازند. دسترسي گروه‌ها به تصاوير به اشتراک گذاشته شده، مي‌‌تواند به صورت عمومي و يا کاملاً شخصي و محدود باشد.

Upload&Organize به هر روشي که تصاوير خود را آپلود کنيد، يعني از کامپيوتر يا موبايل خود، تصاوير را به اينترنت ارسال کنيد، مي‌‌توانيد از امکانات flickr بهره‌مند شويد. به اين ترتيب که مي‌توان تصاوير را سازماندهي کرده، به صورت مجموعه‌‌هايي مرتبط با هم، همراه با نام و مشخصات ارسال کننده، مشخصات تصوير و ... ارائه کنيد و به صورت گالري تصاوير با يک نام مشخص، به نمايش گذاشت. همچنين مي‌‌توانيد فهرستي از تصاوير مورد علاقه‌ي خود را به صورت فهرست علاقه‌‌مندي يا favorites در يک مجموعه قرار دهيد.

Maps ويژگي جالب flickr که به عنوان Maps معرفي شده است، به ما کمک مي‌کند تا بر روي نقشه هر منطقه، موقعيت جغرافيايي محل گرفته شدن عکس و يا محل زندگي عکاس مورد نظر را بيابيم و به ساير جزئيات موجود مرتبط با آن، دسترسي پيدا کنيم.

Make stuff از ديگر امکانات سرويس ياهو، مي‌توان به امکان گرفتن پرينت و چاپ تصوير اشاره کرد. باکنار هم قرار دادن عکس‌‌‌‌ها و کمي خلاقيت، شما مي‌‌توانيد به خلق آثار هنري زيبايي بپردازيد. طراحي برچسب CD، تمبر، کاتالوگ، کارت تبريک، دعوت‌‌نامه، کتابچه عکس و ... امکاناتی است که محيطflickr را از محدوده اينترنت و فضاي مجازي، به دنياي واقعي ما خواهد آورد.

Explore& Search

در بخشExplore، شما مي‌‌توانيد به راحتي تصاوير مورد نظر خود را جستجو کرده و بيابيد. براي اين کار، در قسمت select a month با انتخاب ماه مورد نظر خود - مثلاً ژانويه ۲۰۰۸ - مي‌توانيد به جستجوي تصاوير موجود در اين ماه بپردازيد. همچنين مي‌‌توانيد با کليک بر روي گزينه calendar view، از تقويم زماني نيز استفاده کنيد. ابزارهاي ديگر اين بخش براي جستجو عبارتند از: ۱- جستجو به کمک نقشه جغرافيايي (همان بخش Map). ۲-جستجو در ميان تصاويري که بيشترين بازديد کننده را دارند. ۳- جستجو در وبلاگ‌هاي flickr يا flickrblogها. ۴- جستجو در تصاوير ۷ روز گذشته و ... .

در بخش search نيز شما مي‌توانيد تصاوير مورد نظر خود را به صورت full text، همراه با متن کامل و بر مبناي يکي از موارد تعيين شده در آن، جستجو کنيد. اين موارد، عبارتند از: - Every ones photos. - your photos. - your favorite photos. - yourcontacts photos. - your friends photos. - choose from your contacts… به اين ترتيب، شما مي‌توانيد تصاوير مورد نظر خود را از ميان تصاوير ارسالي از سوي دوستان، تصاوير آپلود شده خود و ... بيابيد. يکي ديگر از ويژگي‌‌هاي فلیکر، امکان گذاشتن کامنت و دريافت نظرات ديگران است. اين خصوصيت، سبب برقراري يک ارتباط دوطرفه با مخاطبين و بازديدکنندگان مي‌شود و از طرف ديگر، شما مي‌توانيد با ارسال دعوت‌‌نامه براي بازديدکنندگان، گروه‌ هاي کاري و حرفه‌‌اي عکاسي نيز تشکيل دهيد. به طور کلي، مي‌توان امکانات فلیکر را در موارد زير خلاصه کرد: ۱- امکان به اشتراک‌گذاري، سازماندهي و مديريت تصاوير در سراسر جهان. ۲- آپلود تصاوير همراه با ابزارهاي مختلف آپلود؛ مانند آپلود از طريق موبايل. ۳- امکان ايجاد وبلاگ (flickr blog). ۴- امکان استفاده از تصاوير به اشتراک گذاشته شده در وبلاگ يا سايت شخصي خود. ۵- امکان جستجوی فارسي تصاوير. ۶- امکان نمايش تصاوير، به صورت slide Show (نمايش اسلايدي تمام تصاوير). ۷- مشاهده آخرين تصاوير به روز شده، همراه با نمايش آخرين تاريخ به‌روزرساني. ۸- مشاهده مشخصات ارسال کننده عکس، همراه با مشاهده ساير عکس‌‌هاي ارسالي وي. ۹- امکان ارسال دعوت‌نامه براي دوستان و آشنايان، جهت عضويت در flickr شخصي شما. ۱۰- ايجاد گروه‌‌هاي کاري (your groups). ۱۱- امکان جستجوی گروه‌‌ها و افراد، بر مبناي تصاوير مورد نظر. ۱۲- امکان تعيين سطح دسترسي به تصاوير و جزئيات آنها، به صورت محافظت شده و يا عمومي

ویژگی‌ها حساب فلیکر دو نوع حساب را ارائه می‌دهد، رایگان و پرو. کاربران حساب رایگان می‌توانند تا سقف 300 مگابایت عکس و 2 فایل ویدیویی در ماه آپلود کنند. اگر کاربری بیش از 200 عکس در سایت داشته‌باشد تنها قادر خواهد بود 200 عدد عکسی را که جدیدترین است مشاهده کند. اگر حسابی برای 90 روز متوالی بدون استفاده باقی بماند فلیکر می‌تواند آن را حذف نماید. در حساب رایگان هیچکس نمی‌تواند به فایل اصلی دسترسی داشته باشد. اگر حساب رایگان به حساب پرو ارتقاء یابد فایل‌های اصلی برای دانلود قابل دسترسی می‌شود. حساب‌های پرو در هر ماه اجازه آپلود نامحدود عکس و ویدیو را به کاربران می‌دهد. کاربران حساب پرو قادر به دریافت سایت رایگان می‌باشند و همچنین اطلاعات آماری حساب خود را دریافت می‌کنند. زمانی که انقضای حساب پرو فرا می‌رسد، حساب دارای محدودیت‌های حساب رایگان می‌شود. از جمله این محدودیت‌ها اختیار فلیکر در حذف آن بعد از 90 روز متوالی بلا استفاده ماندن است.

گروه گروه می‌تواند توسط هر کدام از اعضای فلیکر پایه‌گذاری شود. سازنده فلیکر می‌تواند بر گروه‌ها نظارت داشته و برای آن محدودیت‌هایی تعیین کند. گروه‌ها به عنوان راهی برای برقراری ارتباط با اعضای فلیکر در محدوده علاقه‌مندی مشترک استفاده می‌شود. با انتخاب گروه، آپلودهای اخیر به محض اتصال بر روی صفحه ظاهر می‌شود.

سازمان فلیکر از آپلودکنندگان عکس می‌خواهد تا عکس‌های خود را توسط برچسب‌ها سازماندهی کنند تا جستجوکننده‌ها بتوانند آنها را با توجه به موضوع به راحتی پیدا کنند. فلیکر یکی از اولین وب‌سایت‌هایی بود که از برچسبها برای دسترسی آسان استفاده کرد که در آن تصاویر با کلمات کلیدی قابل جستجو بودند. همچنین فلیکر کاربران را قادر می‌سازد تا عکس‌های خود را در مجموعه یا گروه‌هایی تحت یک عنوان قرار دهند. مجموعه‌ها می‌توانند به صورت یک اسلاید نمایش داده شوند و در وب سایت‌ها به اشتراک گذاشته شوند. با این وجود مجموعه‌ها انعطاف‌پذیرتر از پوشه‌های قدیمی می‌باشند که در آنها یک عکس می‌تواند متعلق به یک مجموعه و یا چندین مجموعه باشد و یا متعلق به هیچ کدام از مجموعه‌‌ها نباشد. مجموعه‌های فلیکر به صورت یک ابر داده قیاسی است تا یک طبقه‌بندی فیزیکی. برچسب‌گذاری جغرافیایی می‌تواند به یک عکس در مجموعه‌ اطلاق شود. هر مجموعه با برچسب جغرافیایی می‌تواند به یک نقشه توسط آی مپ فلیکر مربوط شود. نقشه‌ي حاصله می‌تواند در وب سایت قرار داده شود. مجموعه خود ممکن است در گروه‌هایی گروه‌بندی شود و این گروه‌های جدید نیز در گروه‌های بالاتر از خود می‌توانند گروه‌بندی شوند.


سازمان‌دهنده سازمان دهنده برنامه‌ای تحت وب است که برای سازمان‌دهی عکس‌های درون حساب فلیکر به کار می‌رود که می‌تواند از طریق رابط کاربری فلیکر در دسترس قرار گیرد. به کاربران این اجازه را می‌دهد که برچسب‌ها، توصیف‌ها و گروه‌بندی مجموعه‌ها را تغییر دهند و یا تصاویر را بر روی نقشه جهان قرار دهند. کاربران می‌توانند چندین عکس را هم زمان انتخاب کرده و در آنها تغییراتی را اعمال نمایند که ابزار مناسبی برای ویرایش دسته‌ای محسوب می‌شود.

پیکنیک فلیکر با ویرایشگر آنلاین پیکنیک (picnik) همکاری داشت که شامل نسخه کاهش یافته پیکنیک بود که به صورت فلیکر به عنوان یک ویرایشگر عکس درآمده بود. از روز پنجشنبه 5 آوریل 2012 فلیکر آویاری (aviary) را با پیکنیک جایگزین کرده و آن را به عنوان ویراشگر تصویر پیش فرض انتخاب کرد.

کنترل دسترسی

فلیکر امکان دخیره‌سازی عمومی و شخصی عکس را فراهم می‌کند. کاربری که عکس را آپلود می‌کند می‌تواند تعیین کند که چه کسانی مجاز به دیدن آن تصاویر هستند. یک عکس می‌تواند برچسب خصوصی یا عمومی داشته باشد. عکس‌های خصوصی به عنوان پیش فرض تنها توسط ارسال‌کننده قابل مشاهده است اما همچنین می‌توانند توسط دوستان و فامیل هم مشاهده شوند. اگر گروهی خصوصی شود کل اعضای گروه می‌توانند عکس‌ها را مشاهده کنند. همچنین فلیکر لیست تماسی ایجاد می‌کند که توسط آن می‌تواند دسترسی به تصاویر را برای افراد مختلف کنترل کرد. 

بسیاری از اعضا اجازه می‌دهند تا عکسهایشان توسط همه قابل مشاهده باشد و تشکیل یک بانک اطلاعاتی از تصاویر دسته‌بندی شده را می‌دهند. به طور پیش فرض اعضای دیگر می‌توانند در باره‌ي عکس‌هایی که اجازه دیدنشان را دارند نظر بدهند و در بسیاری از موارد می‌توانند لیستی از برچسب‌های مربوط به تصاویر را اضافه نمایند.

تعامل و سازگاری قابلیت فلیکر شامل RSS و فیدهای Atom و ای‌پی‌آی می‌باشد که برنامه‌نویسان مستقل را قادر می‌سازد تا سرویس‌های خود را گسترش دهند. این مقوله شامل تعداد زیادی اسکریپت‌های گریس مانکی است که قابلیت سایت فلیکر را افزایش و توسعه می‌دهد. قابلیت اصلی سایت متکی بر ویژگی‌های استانداردHTML و HTTP می‌باشد که سازگاری بسیاری را میان قوانین سایت و مرورگرها به وجود می‌آورد. سازمان‌دهنده از آژاکس استفاده می‌کند که با بسیاری از مرورگرهای جدید سازگاری دارد و بسیاری از ویرایش متن و برچسب‌گذاری فلیکر قابلیت آژاکس را دارا می‌باشد. تصاویر می‌تواند از طریق پیوست‌های ایمیل به لیست عکس‌های کاربر اضافه شوند که این عمل آپلود مستقیم از دوربین و عملکرد با قابلیت‌های ایمیل را ممکن می‌سازد. فلیکر توسط بسیاری از کاربران به ویژه توسط جامعه وبلاگ‌نویسان به عنوان یک سایت اصلی ذخیره‌ي عکس مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این فلیکر در میان کاربران مکینتاش و لینوکس هم معروف است چرا که آنها از سایت‌های به اشتراک‌گذاری عکس که نیاز به اینترنت و ویندوز دارد محرومند. فلیکر یک کلاینت دسکتاپ برای سیستم عامل Mac OS X و ویندوز فراهم می‌کند که به کاربران اجازه آپلود مستقیم عکس بدون نیاز به دخالت اینترنت را می‌دهد.

فیلتر کردن در مارس سال 2007 فلیکر تنظیمات فیلتر کردن جدیدی را به ویژگی‌های خود اضافه کرد که به اعضا این امکان را می‌داد که به عنوان پیش‌فرض نوع تصویر ارسالی را تعیین کنند و این که تعیین کنند که تصاویر ارسالی تا چه اندازه ایمن است به عنوان مثال تصاویر توهین آمیز نیست. علاوه بر این کاربران می‌توانند معیارهای مشابه هنگام جستجوی تصاویر را تعیین کنند. محدودیت‌هایی در جستجوی برخی تصاویر با معیارهای خاص وجود دارد. کسانی که عضو نیستند برای حذف تصاویر توهین‌آمیز همواره بایستی جستجوی امن را انتخاب کنند و کسانی هم که عضو هستند و حساب یاهو نشان می‌دهد که زیر سن قانونی هستند بایستی جستجوی امن و یا نیمه امن را انتخاب کنند ولی نمی‌توانند به طور کامل جستجوی امن را غیر فعال کنند. فلیکر از آن زمان به بعد از این تنظیمات برای تغییر سطح دسترسی‌ محتوای نا امن برای تمام ملت از جمله کره جنوبی، هنگ کنگ و آلمان استفاده کرد. صدور مجوز فلیکر به کاربران این امکان را می‌دهد تا تصاویر را تحت یک مجوز ویژه‌ي کاربردی و یا با عنوان «کلیه حقوق محفوظ است» منتشر کنند. گزینه‌های مجوز در درجه‌ي اول شامل عوام خلاق 2 (Creative Commons 2) و مجوز کنترل محتوی جزئی می‌باشد اما مجوز قلمرو قضایی و نسخه‌‌های خاص نمی‌توانند انتخاب شوند. مانند برچسب‌ها، سایت فقط امکان جستجوی تصاویری را می‌دهد که مجوز ویژه‌ای دارند.

گزینه‌ بازگردانی حساب در می سال 2011 فلیکر گزینه بازگردانی حساب (account-undelete) را اضافه کرد که توسط آن می‌توان به راحتی حساب را بعد از فسخ شدن باز گرداند. این اقدام زمانی بسیار مؤثر بود که تجدید آن طولانی شده و حذف تصادفی حساب کاربر فلیکر صورت می‌گرفت.

اجرا به گفته‌ي این سایت تا اوت سال 2009 فلیکر میزبان 62 پایگاه اطلاعاتی در میان 1224 سرور بوده که شامل حدوداً 800000 حساب کاربری برای هر دو سرور می‌شود. طبق اطلاعات گردآوری شده توسط (highscalability.com)، تا نوامبر سال 2007 پایگاه اطلاعاتی MySQL میزبان سرورهایی بودند که بر اساس لینوکس بوده و نرم‌افزارشان شامل Apache, PHP, shards, Memcached, Squid, Perl, ImageMagick, و Java می‌شود و ابزارهای مدیریت سیستم شامل Ganglia, SystemImager, Subcon, CVSup می‌شود.

سانسور در 12 ژوئن سال 2007 ، فلیکر سیستم رتبه‌بندی کاربری را برای فیلتر کردن تصاویر جنجال بر انگیز راه‌اندازی کرد. به طور همزمان کاربران با حساب شرکت‌های تابعه یاهو در آلمان، سنگاپور، هنگ‌کنگ و کره مجاز به مشاهده تصاویر با نشانه متوسط و یا محدود نیستند. بسیاری از کاربران فلیکر به خصوص در آلمان در مقابل محدودیت‌های جدید اعتراض کردند و ادعای سانسورهای ناخواسته از سوی فلیکر و یاهو را کردند. مدیریت فلیکر که تمایلی به وارد شدن در جزئیات قانونی نداشت عنوان کرد که دلیل سانسورها وجود قوانین سخت محدودیت سنی در کشور آلمان است.


فلیکر در کتابخانه‌ها فلیکر تمام مفاهیم سرویس‌های وب نوع 2 را بکار می‌گیرد: فلیکر به کاربران این امکان را می‌دهد که تصاویر را تغییر داده و سازماندهی کنند، آنها را به اشتراک بگذارند و در مورد آنها به بحث و گفتگو بپردازند. آیا فلیکر می‌تواند برای ارسال تصاویر واقعی که توسط کتابخانه سازماندهی شده‌اند، مفید باشد؟ در این صورت کاربران می‌توانند تصاویر را به نحوی که قبلا ممکن نبود، به اشتراک بگذارند و در مورد آنها بحث نمایند. اگر به اندازه‌ی کافی از سوی کاربران مورد استفاده قرار گیرد، ممکن است نوعی تأثیر شبکه‌ای ایجاد شود. تأثیرات از چه قبیل می تواند باشد؟ آیا بایستی به کاربران چگونگی استفاده از فلیکر را آموزش دهیم؟ چه نوع کاربرانی احتمال دارد از این سرویس استفاده کنند؟ معایب نگهداری تصاویر در سیستم فلیکر چیست؟ پیشرفت‌های چشمگیر در فناوری، به‌ویژه در فناوری اینترنتی باعث شده است تا راه‌های که افراد از طریق آنها اطلاعات را جستجو می‌کنند و به دست می‌آورند، تغییر کنند. در نتیجه محیط‌های یادگیری تغییر می‌کنند. افزایش قابل ملاحظه‌ای در استفاده از شبکه در سراسر دنیا وجود دارد. آمار نشان می‌دهد از 6 میلیارد جمعیت کل دنیا بیش از یک میلیارد سیستم خدمات اینترنتی ارائه می‌شود. پیدایش زبان‌های جدید برنامه‌نویسی شبکه مثل جاوا ( Java )، اکس.ام.ال ( XML ) و همچنین ترکیب آن مثل: جاوا اسکیریپت غیرمتقارن و XML ، تغییر نوین را در کاربرد شبکه‌هایی پویاتر و همچنین ارتباط بیشتر میان کاربران اینترنتی را نوید داده‌اند. تغییر فعلی در فناوری‌های شبکه‌ای به طور معمول برای چندین فعالیت اینترنتی، وب2 نام گرفته است. گفته می‌شود که متخصصین در رشته‌های کتابداری و علم اطلاعات اکثراً متخصصینی را دربردارند که به طور آشکار بر روی مفهوم وب نوع 2 تمرکز می‌کنند. متخصصین در حیطه‌ی کتابخانه‌ها این مفهوم را از ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار داده‌اند و آنچه که نظر این متخصصین را به خود جلب کرده است، نظریه‌ی همگانی کردن و به ویژه اشتراک و همکاری اینترنتی می‌باشد. با این وجود، متخصصین به سه دسته عقیدتی تقسیم می‌شوند، اما این عقاید به گونه‌ای متمرکزتر و یکپارچه‌تر ارائه می‌شوند. اولین و دومین دسته عقیدتی مانند مواردی هستند که در بالا گفته شد و مربوط می‌شوند به همگانی کردن اینترنت و پیشرفت فناوری. سومین عقیدتی، مفهوم وب نوع 2 را به عنوان انقلابی در پیشرفت نرم افزار ارائه می‌دهد و از آن تحت عنوان نرم افزار اجتماعی و همگانی یاد می‌کند.